Kalendar događanja

Okosnicu ljetne zabavne i kulturne ponude čine dvije glavne fešte – Ribarska noć krajem srpnja osmišljena s ciljem promoviranja mediteranskog ribarskog načina života te Tradicionalna utrka magaraca prve nedjelje u kolovozu kojom se odaje počast toj vrijednoj i autohtonoj životinji koja je zadužila ovaj kraj u povijesti svojom koristi za lokalne stanovnike.

Tribunjani nezaobilazno u kolovozu slave i blagdan Gospina Uznesenja jer je to zaštitnica njihove crkve, kao i u prosincu blagdan Sv. Nikole koji je zaštitnik mjesta, a ujedno je to i dan Općine Tribunj.

Za kulturna i zabavna događanja u mjestu ljeti i van sezone uz Općinu i Turističku zajednicu zaslužne su kulturne udruge i društva koje djeluju u Tribunju, a koja nastoje osmisliti bogat program raznolikih koncerata klasične i zabavne glazbe kao i umjetničke izložbe i poetske večeri u prostoru Kulturne udruge "Tribunj" u staroj jezgri na poluotoku kao i koncerte klapa i ljetno kino koji se održavaju na ljetnoj pozornici, također unutar poluotoka.

Van sezone aktivnosti su osmišljene s ciljem uključivanja građana, napose mladih pa se organiziraju predstave i modne revije, tradicionalne poklade u veljači, ekološke akcije čišćenja i uređenja mjesta kroz travanj, svibanj i lipanj, sportski ribolovni kup u rujnu te razne druge sportske i društvene aktivnosti.

TRIBUNJSKO LITO 2018.

SVIBANJ

10.5.2018. ČET Akcija čišćenja podmorja, Ribarska zadruga Adria
20.5.2018 NED Akcija čišćenja podmorja, SKRM "Pirka", 8:00
27.5.2018 NED "Dan sporta i zdravlja", Centralni parking", 16:00
29.5.2018 UTO Kreativna radionica za djecu i odrasle, " Gornja riva - Škver", 19:00
31.5.2018. ČET Procesija na blagdan Tijelova

LIPANJ

7.6.2018. ČET Program za djecu, predstave i ples pod vodstvom Lucije Cvitan, Gornja riva - Škver, 19:00
9.6.2018 SUB Healthy happy hours, Herbalife, Kul. centar Tribunj, 19:00

Hrvatski